?value=0&label=EDBeCP3rxAMQt5ey-gM&guid=ON&script=0

Общественное движение «Арвут»

Общественное движение «Арвут»

Движение «Арвут» – это общественное неполитическое движение, ставящее своей целью поднять важность понятия «взаимное поручительство» как в Израиле, так и во всем мире. Движение основано с целью донести до мирового сообщества реальность глобального кризиса, охватывающего все области жизни и деятельности человечества, и предложить научные методы его решения.

О движении «Арвут»
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

Главная

במדינה שבה מיליון צעירים בגילים 16 עד 24 הם מובטלים, אין פלא שרבים מהם מנוכרים ומלאי טינה כלפי הממסד

מאת: לנדון תומס וראבי סומאיה (כתבי הניו יורק טיימס)

לונדון. "באתי הנה כדי לקבל תמורה לכסף שלי", אומר צעיר בן 19 שהזדהה כלואיס ג'יימס, אחד המתפרעים במהומות שזעזעו את לונדון. בתחושה קלה של אשמה מודה ג'יימס שהוא לובש טרנינג מעצבים במחיר 195 דולרים, שאותו גנב בביזה בקמדן טאון שבצפון לונדון. בימים האחרונים שולטים בוזזים אלימים כמוהו בכותרות הראשיות של כלי התקשורת בעולם כולו.

התנהגות אנטי חברתית בהיקף נרחב של צעירים ומובטלים הטרידה את בריטניה במשך שנים. "תקיפות וביזה של כנופיות צעירים גורמות לפגיעה בחייהם של מיליונים", נכתב בדו"ח ממשלתי ב-2010. לפי הדו"ח, "תוקפנות זאת מסמלת את שקיעתם של אזורים שלמים בערים ועיירות".

המהומות משקפות את הניכור והטינה שרוחשים צעירים רבים כלפי הממסד בבריטניה, בה מיליון צעירים בגילים 16 עד 24 מוגדרים כמובטלים. נתון זה הוא הגבוה ביותר במדינה מאז המיתון העמוק שפקד את בריטניה באמצע שנות השמונים.

ג'יימס נכנס ויצא מבתי ספר רבים, ונטש את מערכת החינוך כשהיה בן 15. הוא היה רוצה לעבוד בחנות אבל מודה שהוא מבלה את רוב ימיו מול הטלוויזיה ופשוט מנסה לשרוד. "ככה הם רוצים שזה יהיה", הוא אומר בלי לפרט מי זה "הם". "הם נותנים לי קצת כסף כדי שאוכל לאכול ולראות טלוויזיה כל היום. אני אפילו לא משלם את החשבונות".

לדברי ג'ונתן פורטס, מנהל "המכון לחקר הכלכלה והחברה" בלונדון, טענתו של ג'יימס משקפת מגמה רחבה יותר. לדבריו, יותר ויותר תלמידים מתקשים לא קיבלו את תשומת הלב הנדרשת משום שהמורים, הנמצאים בלחץ לעמוד במטרות שמציב להם משרד החינוך, מתמקדים בתלמידים בעלי יכולות לימודיות וחברתיות גבוהות יותר. אלה שאינם יכולים להמשיך במרוץ, פורשים.

קישור למאמר המקורי